marți, 27 octombrie 2015

A ucide un vis nu e o crimă???



   Propun ca uciderea viselor să fie introdusă în Codul Penal, pentru ca această faptă să poată fi sancționată. Nu contează că e bărbat sau femeie cel care face așa ceva. Necesar este ca uciderea să fie provocată în mod voluntar și conștient. Tentativa, aș propune să nu fie sancționată, deoarece simplul fapt de a nu fi reușit să provoace suferință este o pedeapsă suficientă pentru vinovat.
   De ce susțin această cauză??? Pentru că rănile provocate sufletului nu le mai poate vindeca nimeni și pentru că în primul rând trebuie protejat sufletul și apoi trupul. Trăim această atât de scurtă viață agățându-ne cu disperare de dorințe și împliniri fugare care doar ne întinează existența. Uităm că fericirea vine din interior, că pacea sufletească ne face să zâmbim și că iubirea trebuie să ne îndrume fiecare pas în viață.

   Cum se măsoară suferința??? În lacrimi, în suspine, în somn presărat de oftat... Ce poate provoca suferința? Minciuna, minciuna și iar minciuna și tot ceea ce ia naștere din ea. 

Un comentariu:

  1. De acord.Sa facem o initiativa legislativa.Ranile sufletesti sunt ireversibile. Si totusi... nu doar minciuna provoaca sufeinta. Si nehotararea,comoditatea,frica... Fac un autodenunt..Unde trebuie sa-l depun?

    RăspundețiȘtergere