vineri, 6 noiembrie 2015

Unde ar trebui sa se discute viitorul Romaniei

  Parada marilor partide politice continua fara nici o retinere pentru ca li se permite acest lucru! Cum? Prin faptul ca se lasa greul protestelor pe umerii capitalei. Mai sunt unele zvacniri in marile orase ale tarii, insa acestea sunt timide fata de amploarea pe care ar trebui sa o aiba pentru a se face auzite si a fi luate in seama.
  Astfel au aparut manipularile si diversiunile, pentru ca ceea ce incepuse ca o trezire a romanilor devine treptat un val de nemultumire, prea  putin zgomotos, nascut pe fondul empatiei pentru victimele din Colectiv, insa fara a transmite un mesaj concret si posibil de a fi finalizat repede. Pentru ca asta este problema! Daca nu se intampla ceva rapid, nu se produc unele schimbari majore vizibile, nu este suficient pentru a pastra aprinsa puterea strazii.
   Credeti ca este o victorie demisia lui Ponta? Era ceva previzibil si cu mult timp inainte programat. Se astepta doar momentul potrivit. Nemultumirea oamenilor din strada nu se limiteaza la atat. Ei vor resetarea clasei politice, vor sa dea puterea decizionala celor care nu sunt manjiti de coruptie, celor care sunt competenti si chiar isi doresc sa construiasca ceva bun pentru intreaga Romanie.
   Tacerea provincialilor si neimplicarea lor masiva vor stinge aceasta revolutie de catifea. Si asta se si doreste. Se trage in mod intentionat de timp de la varf. Se lasa spatii goale in determinarea tremurata a curajosilor, lasand astfel loc celor special pregatiti pentru a stinge conflicte chiar din mijlocul protestatarilor.
   Unde ar trebui sa se discute viitorul Romaniei? In constiinta fiecarui roman adevarat. In puterea pe care ne-o da credinta ca putem avea o tara in care sa ne simtim in siguranta si importanti ca cetateni. In dorinta de a schimba ceva in bine maturand pe jos cu toti cei care si-au batut joc de tara un sfert de secol.
   Lasati telenovelele, amanati vizionarea emisiunilor de divertisment, abandonati pentru moment distractiile si treziti-va din amorteala asta blestemata care ne ingroapa in indiferenta si acceptare!
   Romanii au incetat sa fie un popor de teleghidati! Romanii s-au trezit si desteptarea lor ii sperie pe cei care se agata acum disperati de putere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu